Gemeente Hove

Zitting van dinsdag 29 juni 2021

Om 20:30

 

Overzicht punten

 

Zitting van 29 juni 2021

B. Notulen gemeenteraad 1 juni 2021

 

Juridische achtergrond

Artikel 32, 277 en 278 van het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017.

 

Argumentatie

De notulen van de vorige gemeenteraadszitting dienen goedgekeurd te worden.

 

BESLUIT: Goedkeuring notulen
eenparig aangenomen.
 

Enig artikel:

De notulen van deze raadszitting worden zonder opmerkingen goedgekeurd.

 

 

Publicatiedatum: 24/02/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juni 2021

B. Zittingsverslag  algemeen directeur gemeenteraad 1 juni 2021

 

Juridische achtergrond

Artikel 32, 277 en 278 van het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017.

 

Argumentatie

Het zittingsverslag van de  gemeenteraadszitting dient goedgekeurd te worden.

 

BESLUIT: Goedkeuring zittingsverslag
eenparig aangenomen.
 

Enig artikel:

De gemeenteraad keurt het zittingsverslag van de vorige gemeenteraadszitting, zoals toegevoegd in bijlage, goed.

 

 

Publicatiedatum: 24/02/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juni 2021

A. Grondafstand - Jos Coveliersstraat 24

 

Juridische achtergrond

Artikel 40 van het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017 bepaalt dat de

gemeenteraad bevoegd is voor het stellen van daden van beschikking met betrekking tot

onroerende goederen (o.a. verwerving van een onroerend goed).

 

Feiten en context

Bij het aanleggen van de grasbetontegels ter hoogte van de Jos Coveliersstraat 24 zijn deze

ongeveer 0,3 m te ver gelegd op het perceel van nummer 24. Na onderhandeling is een akkoord bereikt om een vergoeding van 2.000 euro te betalen aan de eigenaars voor de grondoverdracht aan de gemeente. Het college besliste op 24 augustus 2020 om een opmetingsplan te laten opmaken en de opdracht te geven voor het opstellen van de grondoverdrachtsakte die dan door beide partijen ondertekend kon worden en waarbij de burgemeester zou opdtreden als notaris.

 

Igean bezorgde intussen de ontwerpakte.

 

Argumentatie

De overdrachtsakte en de vergoeding worden ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad, alvorens tot ondertekening over te gaan.

 

Financiële gevolgen

Dienstjaar

2021

Actienummer

AC000147

Omschrijving actie

We maken een inventaris op van de straten (rijbaan, fietspaden, voetpaden) in functie van onderhoud

Budgetsleutel

0200/64300000

Omschrijving budgetsleutel

wegen - vergoeding schadegevallen

 

Bedrag

2.000 euro

 

Kredietcontrole

Er is niet voldoende budget beschikbaar. Het tekort aan budget kan worden afgenomen van:

Actienummer

AC000147

Omschrijving actie

We maken een inventaris op van de straten (rijbaan, fietspaden, voetpaden) in functie van onderhoud

Budgetsleutel

0200/61603000

Omschrijving budgetsleutel

wegen - onderhoud en herstelling voertuigen

 

 

 

BESLUIT: Goedkeuring grondafstand
eenparig aangenomen.
 

Artikel 1

De gemeenteraad keurt de grondoverdracht tegen vergoeding van 2.000 euro goed van een perceel grond gelegen te 2540 Hove, Jos Coveliersstraat 24, zoals opgenomen in het 'afbakeningsplan grondinneming huisnummer 24' opgemaakt door landmeter Ivan Van den Bergh van Igean op 16 november 2020.

 

Artikel 2

De gemeenteraad verleent volmacht aan de algemeen directeur van het lokaal bestuur

Hove, mevrouw Anke Dehuisser en de voorzitter van de gemeenteraad, de heer Guido Sel

om de authentieke akte van de grondoverdracht te ondertekenen namens de

gemeente Hove.

 

 

Publicatiedatum: 24/02/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juni 2021

A. Beekhof - Zaak van de wegen

 

Juridische achtergrond

Het decreet betreffende de omgevingsvergunning van 25 april 2014 en het besluit van de Vlaamse Regering van 27 november 2015 tot uitvoering van het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning.

 

Artikel 52 van het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning stelt dat de deputatie bevoegd is voor haar ambtsgebied in laatste administratieve aanleg voor beroepen tegen uitdrukkelijk of stilzwijgende beslissingen van het college van burgemeester en schepenen in eerste administratieve aanleg;

 

Feiten en context

Er werd een aanvraag ingediend door de heer Jonas Convents namens Woonplanners NV gevestigd te Prins Boudewijnlaan 53 te 2650 Edegem, verzonden per beveiligde zending op 8 juli 2020. De aanvraag heeft betrekking op een terrein, gelegen Beekhoekstraat 57, 63, 71, 83,Beekhof 11, Felix Timmermansstraat 5 en 6, kadastraal bekend: afdeling 1 sectie B nrs. 50H3, 50K3 en 287D.

Het betreft een aanvraag tot het verkavelen van gronden in 15 kavels bestemd voor

woningbouw.

 

Het college van burgemeester en schepenen van Hove heeft op 21 december 2020 een weigering afgeleverd.

 

Tegen dat besluit werd een beroep ingediend bij de deputatie van de provincie Antwerpen:

- op 28 januari 2021 door aanvrager(s): vertegenwoordigd in de beroepsprocedure door Pieter Jongbloet (advocaat), Oude Diestsesteenweg 13, 3010 Kessel-Lo (Leuven).

 

Het beroep werd ontvankelijk en volledig verklaard op 24 februari 2021.

 

Met toepassing van artikel 13 OVD wordt de provinciegouverneur verzocht de gemeenteraad samen te roepen. De deputatie kan pas een beslissing nemen over de omgevingsvergunning in beroep, nadat de gemeenteraad een beslissing over de zaak van de wegen genomen heeft.

 

Adviezen

Algemeen directeur, overeenkomst artikel 9, §3 van het decreet van 25/04/2014 betreffende de omgevingsvergunning dd. 4 juni 2021: ongunstig advies dd. 11/06/2021

 

Argumentatie

Artikel 31 van het decreet betreffende de omgevingsvergunning dd. 25/4/2014 bepaalt dat als de vergunningsaanvraag wegenwerken omvat waarover de gemeenteraad beslissingsbevoegdheid heeft en de bevoegde overheid, vermeld in artikel 15, oordeelt dat de omgevingsvergunning kan verleend worden, neemt de gemeenteraad een beslissing over de zaak van de wegen voor de bevoegde overheid een beslissing neemt over de aanvraag.

Onder de ‘zaak van de wegen’ wordt verstaan het bepalen van het tracé en de uitrusting van de aan te leggen weg. Volgens de tekst van artikel 31 § 1, tweede lid dan wel artikel 65, tweede lid van het omgevingsvergunningendecreet strekt de beslissingsbevoegdheid van de gemeenteraad zich uit tot de ligging, de breedte en de uitrusting van de gemeenteweg, en over de eventuele opname in het openbaar domein. De parlementaire toelichting bij het ontwerp van het decreet houdende de gemeentewegen rekent daartoe niet alleen het tracé, maar ook de keuze van wegverharding en bestrating, de weguitrusting en de nutsleidingen, de aanleg van trottoirs en wegboorden, de ontsluitingsgraad, het aantal publieke parkings, …

 

Houdt eveneens verband met de zaak van de wegen, de gemotiveerde noodzaak van een trage weg die aansluit op het bestaande wegennet, of van de inplanting van een fietspad door de rol ervan in een fietswegennet (RvS 13/5/2020, nr. 247.541). Het behoort tot de bevoegdheid van de gemeenteraad om het effect van het in de aanvraag voorgestelde wegtracé op de mobiliteit, de verkeersafwikkeling en de verkeersveiligheid te beoordelen. (RvS 8/3/2016, nr. 234.080).

 

Artikel 8 van het decreet houdende de gemeentewegen van 3/5/2019 bepaalt dat niemand een gemeenteweg kan aanleggen, wijzigen, verplaatsen of opheffen zonder voorafgaande goedkeuring van de gemeenteraad.

 

Verder stelt datzelfde decreet in artikel 10 dat bij beslissingen over de aanleg, wijziging, verplaatsing of opheffing van gemeentewegen rekening wordt gehouden met de doelstellingen en principes, vermeld in artikel 3 en 4, en in voorkomend geval met het gemeentelijk beleidskader en afwegingskader, vermeld in artikel 6.

De vermelde principes in artikel 3 zijn: “Dit decreet heeft tot doel om de structuur, de samenhang en de toegankelijkheid van de gemeentewegen te vrijwaren en te verbeteren, in het bijzonder om aan de huidige en toekomstige behoeften aan zachte mobiliteit te voldoen.

Om de doelstelling, vermeld in het eerste lid, te realiseren voeren de gemeenten een geïntegreerd beleid, dat onder meer gericht is op:

1° de uitbouw van een veilig wegennet op lokaal niveau;

2° de herwaardering en bescherming van een fijnmazig netwerk van trage wegen, zowel op recreatief als op functioneel vlak.”

(artikel 4 handelt over wijzigingen van het wegennet).

 

Dit in acht nemende kan het voorgestelde wegtracé als volgt geadviseerd worden:

 

- Van de 15 loten kunnen er slechts 7 parkeerplaatsen op eigen terrein. Dat houdt in dat voor de overige 8 loten het parkeren wordt afgewenteld op het openbaar domein waardoor er reeds de helft van de voorziene parkeerplaatsen op het openbaar domein bezet is wat een nadelige invloed heeft op het publiek parkeren. Dit geeft op haar beurt aanleiding tot het willekeurig parkeren wat een groot risico inhoudt voor de verkeersveiligheid.

 

- Overmatige verharding

          Gebruik van betonstraatstenen.

          Er zijn slechts enkele groenelementen voorzien in het openbaar domein waardoor quasi het volledige openbare domein wordt verhard. Dit kan een extra risico zijn voor wateroverlast of vraagt een extra dimensionering van de RWA-leidingen.

          Het overmatig gebruik van verhardingen leidt tot hittestress. Het ontwerp levert dan ook geen enkele bijdrage aan de klimaatadaptatie.

 

Het ontwerp dient bijgevolg dan ook zodanig aangepast te worden dat de verharde oppervlaktes tot een minimum beperkt worden. Er moeten voldoende groenelementen in de vorm van groenzones, plantvakken en bomen voorzien worden die mee instaan voor het (deels) voorzien van de afwatering en natuurlijke infiltratie van het hemelwater in de bodem. Het uitvoeren van de parkeerplaatsen op het openbaar domein in grasdals dient hierin eveneens toe bij te dragen. Enkel op die manier en bij uitbreiding eventueel ook een wadi te voorzien om het hemelwater op een natuurlijke manier te laten infiltreren in de bodem kan de extra druk op de bestaande riolering in de aanpalende straten beperkt gehouden worden.

 

Het ontwerp houdt geen rekening met de resterende binnenliggende gronden ten oosten en westen van de projectzone waardoor de uitbouw van een wegennet, minstens voor zacht verkeer onmogelijk wordt gemaakt.

 

Ter hoogte van de loten 8 t.e.m. 11, waarvan de voorbouwlijn gelijk ligt met de wegverharding wordt er geen onderscheid gemaakt in materiaalgebruik waardoor de bewoners minstens het gevoel gaan hebben dat ze rechtstreeks op de weg uitkomen wat de veiligheid voor de bewoners enerzijds en de leesbaarheid voor de weggebruiker anderzijds niet ten goede komt.

 

De woningen in gesloten bebouwing kunnen hun achtertuin enkel bereiken via de ‘voordeur’. Het bereiken van een fietsenstalling in de tuin is bijgevolg quasi onmogelijk. De achtertuinen ontsluiten via een openbaar pad is aangewezen. (mede ook om het mogelijk te maken met tuinafval e.d. weg te kunnen).

 

De ééntonige inrichting draagt in zijn geheel niet bij tot een verkeersveilige en leesbare woonstraat die voldoet aan de hedendaagse eisen op valk van duurzaamheid.

 

BESLUIT: Weigering wegentrace in zaak der wegen Beekhof
eenparig aangenomen.
 

Artikel 1

De gemeenteraad besluit voorliggend wegtracé te weigeren.

 

Artikel 2

Dit besluit wordt overgemaakt aan het Provinciebestuur van Antwerpen in het kader van de behandeling van het beroep tegen de beslissing van het college van burgemeester en schepenen van Hove in zitting van 21 december 2020.

 

 

Publicatiedatum: 24/02/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juni 2021

Aanpassing snelheidsregime op  omvorming zone 70km/u naar zone 50 km/u op het gedeelte Lintsesteenweg .

 

Juridische achtergrond

Het Koninklijk besluit van 16 maart 1968 betreffende de politie over het wegverkeer.

Het Koninklijk besluit van 1 december 1975 het algemeen reglement op de politie van het wegverkeer

Ministeriële besluiten van 11 oktober 1976 en 14 november 1997 betreffende de afmetingen, plaatsingsvoorwaarden en bijzondere plaatsingsvoorwaarden van verkeerstekens en aanvullende reglementen.

Het decreet van Lokaal Bestuur in bijzonder met betrekking tot de bevoegdheden van de gemeente op gemeentelijke wegen.

 

Feiten en context

Door het succes en de aantrekkingskracht van het Uilenbos, beheerd door Natuurpunt vzw en de belangrijke ondersteuning van de gemeente Hove bij de realisatie van de aankoop, dringen zich maatregelen op met betrekking tot de veiligheid van de bezoekers.

Het huidige snelheidsregime ter hoogte van de ingang van het Uilenbos op de Lintsesteenweg is 70 km/u.

Door het parkeren in de onverharde berm ontstaat er een onveilige situatie bij het uitstappen en het oversteken van de Lintsesteenweg door voetgangers, in vele gevallen volwassenen met kinderen.

In afwachting om op langere termijn een oplossing te vinden voor het parkeerprobleem, wordt door het gemeentebestuur een groene  verharde parkeerstrook voorzien ter hoogte van de ingang en dit voor minimaal 10 auto's. Natuurlijk moet de sensibilisering om met het openbaar vervoer te komen, te voet of met de fiets nog steeds voorrang hebben op de auto. Daarom is er aan de ingang door Natuurpunt vzw een ruime fietsenstalling voorzien.

Om het oversteken van de voetgangers / bezoekers veiliger te maken wordt een zebrapad voorzien ter hoogte van de ingang van het Uilenbos.

Met oog op de veiligheid van de overstekende voetgangers wordt beslist om de zone van 70 km per uur volledig op te heffen en te integreren in de twee bestaande zone 50Km/u en zo te komen tot een Lintsesteenweg die vanaf de bebouwde kom tot en met de grens aan de gemeente Lint volledig een zone wordt met een snelheidsregime van 50 km/u.

 

Adviezen

Dit voorstel werd besproken in de verkeerscel van 02.06.2021 en besproken in zitting van het schepencollege van 07.06.2021 en werd in beide gevallen gunstig beoordeeld door de deelnemers.

 

Argumentatie

Door het verlagen van de snelheid wordt de Lintsesteenweg in zijn geheel veiliger, is het oversteken door voetgangers bij haltes van de Lijn en de ingang van het Uilenbos veiliger. Gezien de ligging van het Uilenbos en het voorzien van een zebrapad is een lagere  snelheid aanbevolen ter hoogte van deze ingreep samen ter bescherming van de uitstappende gebruikers van de parkeerstrook.

Mogelijk moet in de toekomst nagegaan worden of bij de verdere ontplooiing van de Zuidrand een geïntegreerde parking zou kunnen komen in de omgeving van de ingang van het Uilenbos.

De focus  en sensibilisering moet blijvend bij het gebruik van de fiets  voor de kleinere afstanden.

 

Financiële gevolgen

 

Voor de wijziging van de  maximumsnelheid op een beperkt gedeelte op de Lintsesteenweg zijn er geen extra financiële middelen nodig en kunnen deze uit de normale werking geput worden. Het betreft hier het plaatsen van verkeersborden uit voorraad.

 

 

BESLUIT: Goedkeuring van de aanpassing van het snelheidsregime in de Lintsesteenweg
eenparig aangenomen.
 

Artikel 1

De zone met snelheidsregime van 70 km per uur wordt opgeheven om redenen vermeld in dit besluit.

 

Artikel 2

De 2 bestaande zones met een snelheidsregime van 50km per uur worden verbonden tot één geheel, hierdoor wordt de Lintsesteenweg vanaf de Lege Veldkantlaan tot aan de grens met Lint volledig ingetekend als een zone met 50 km per uur regime.

 

Artikel 3

De nodige bebordingen zullen aangepast en geplaatst worden op aangeven van de diensten van Hekla en volgens de geldende reglementeringen.

 

 

Publicatiedatum: 24/02/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juni 2021

A. Invoering Fietsstraten

 

Juridische achtergrond

Wet  opgenomen in Koninklijk Besluit van 1.12.1975 houdende het  algemene reglement op de politie van het wegverkeer en het gebruik van de openbare weg, zijnde de wegcode en haar wijzigingen.

Koninklijk Besluit van 13.02.2012  betreffende het invoeren van fietsstraten .

Koninklijk Besluit van 04.12.2012 vaststelling van de verkeersborden ( F111 en F113)  - fietsstraten

Ministerieel besluit van 11.11.1976 waarbij de minimum afmetingen van de verkeersborden wordt geregeld

Ministeriele omzendbrief  MOB/2009/01 van 3.04.2009.

Besluit van de Vlaamse regering betreffende de aanvullende reglementen op het wegverkeer en de bekostiging van de verkeerstekens.

Decreet lokaal bestuur van 22.12.2017 met betrekking tot de  gemeenteraad  artikel 40

In acht name dat onderstaande maatregelen betrekking hebben op gemeentewegen

 

Feiten en context

Het gemeentebestuur heeft in haar doelstellingen voor mobiliteit om de veiligheid en het comfort van de voetgangers en fietsers te verbeteren. Buiten het verder uitplooien van de Zone 30, zoals goedgekeurd door de gemeenteraad dd. 25.06.2018, de verbeteringen van de voetpaden en fietspaden en het in voeren van een schoolstraat, wenst het bestuur nog maatregelen te treffen op het terrein.

De opmaak van een fietsrouteplan heeft de veilige fietsroutes in kaart gebracht en deze kaart werd bedeeld in de scholen en kan ook verkregen worden.

Door de gemeenteraad werd eveneens een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het Provinciebestuur van Antwerpen voor de herwaardering of optimalisatie van de F1 en de aansluiting met de F16.

 

Na intern overleg van de diensten met de bevoegde schepenen werd het voorstel ontwikkeld om fietsstraten in te voeren op verschillende locaties in de gemeente zijnde de fietsostrades, de schoolomgevingen en enkele straten waar de fietsers extra bescherming kunnen gebruiken.

Er werd overlegd  en advies gevraagd  bij de postoverste Hekla Hove, de verkeersdienst Hekla tijdens de vergadering van de gemeentelijke verkeerscel. Tevens werden de plannen voorgelegd aan het Provinciebestuur van Antwerpen wat betreft de Fietsostrades. Er  werden aanvullingen en suggesties gemaakt en deze werden verwerkt in het voorliggend voorstel.

 

Volgende straten worden voorgesteld om in te richten als Fietsstraat.

- Hoverheide deel van F1

- Kasteelstraat deel van F1

- Verbindingsstraat deel van F1

- Dennenlaan deel van F1

- Elzenstraat volledig  ( deel F16 en ook tussen Parklaan en L. Dumortierstraat )

- Meylstraat deel gelegen naast spoorweg

- Oudstrijdersstraat ( schoolomgeving RP1 )

- L. Van Lindenstraat  ( schoolomgeving RP1 en t Groen schooltje )

- Frijthout ( tussen L. Van Lindenstraat en voet en fietsweg Landschapspark Frijthout )

- A. Rodenbachstraat ( schoolomgeving RP2 - fietsroute naar Kontich )

- J. Mattheesenstraat ( schoolomgeving RP2 )

- Beekhoekstraat ( schoolroute naar RP 2, verbinding met F1 en F16 , richting Kontich )

- J. Coveliersstraat ( fietsverbinding naar Boechout centrum en scholen )

- M. Vermeeschlaan ( beveiliging fietsers tegen sluipverkeer ( Lint van en naar N1 en opritten E19 en Antwerpen )met uitzondering deel met fietspaden tussen Fazantenlaan en Wnninckhove.

 

Door het college van burgemeester en schepenen werd een definitieve lijst van straten opgemaakt en goedgekeurd in zitting van 31.05.2021.

 

Door de diensten in samenwerking met Hekla post Hove werd een schema van inplanting van de signalisatie opgemaakt. Dit plan geeft een indicatie van de plaats van inplanting van de noodzakelijke signalisatie. De juiste plaatsing zal gebeuren volgens de richtlijnen van de wetgeving en onder toezicht van Hekla Post Hove.  Het plan met inplanting van signalisatie werd gevoegd bij dit besluit.

 

De straten worden afgebakend met de verkeersborden F111 ( begin) en F113 ( einde ) zoals opgenomen in de wegcode Er zal ook gebruik gemaakt worden van Zoneborden om het aantal borden te beperken.

 

Adviezen

Adviezen werden gevraagd aan het Provinciebestuur van Antwerpen, de verantwoordelijke van de post Hekla Hove , de gemeentelijke verkeerscel en de verkeersdienst Hekla.

 

Argumentatie

Het installeren van het statuut van fietstraat op de fietsostrade, de schoolomgevingen en enkele andere straten is goed instrument om de veiligheid van de fietser te verbeteren.

 

Er is geen directe financiële weerslag bij dit besluit.

De bebording behoren tot de normale werking van de diensten en een ruim deel werd reeds aangekocht tijdens vorig begrotingsjaar. Echter op vraag van het provinciebestuur van Antwerpen  werd gevraagd het invoeren van de fietstraten op de F1 even uit te stellen tot na de overeenkomst betreffende de herwaardering F1.

 

 

BESLUIT: Vaststelling fietsstraten
eenparig aangenomen.
 

Artikel 1

De gemeenteraad stelt het overzicht vast van straten welke omgevormd zullen worden naar het statuut fietsstraat :

 

- Hoverheide gedeelte  van F1

- Kasteelstraat gedeelte  van F1

- Verbindingsstraat gedeelte van F1

- Dennenlaan gedeelte van F1

- Elzenstraat volledig  ( deel F16 en ook tussen Parklaan en L. Dumortierstraat )

- Meylstraat gedeelte gelegen naast spoorweg

- Oudstrijdersstraat ( schoolomgeving RP1 )

- L. Van Lindenstraat  ( schoolomgeving RP1 en t Groen schooltje )

- Frijthout ( tussen L. Van Lindenstraat en voet en fietsweg Landschapspark Frijthout )

- A. Rodenbachstraat ( schoolomgeving RP2 - fietsroute naar Kontich )

- J. Mattheesenstraat ( schoolomgeving RP2 )

- Beekhoekstraat ( schoolroute naar RP 2, verbinding met F1 en F16 , richting Kontich )

- J. Coveliersstraat ( fietsverbinding naar Boechout centrum en scholen )

- M. Vermeeschlaan ( beveiliging fietsers tegen sluipverkeer ( Lint van en naar N1 en opritten E19 en Antwerpen ) met uitzondering van het gedeelte met vrijliggende fietspaden tussen Fazantenlaan en Wanninckhove.

 

 

Artikel 2

Deze maatregel, het installeren van een fietsstraat  zal uitgevoerd worden met de borden F111 en de borden 113. De nodige wettelijke en aanvullende signalisatie wordt aangebracht volgens plan gevoegd bij dit besluit. Er zullen ook zoneborden gebruikt worden.

 

Artikel 3

De overtredingen op dit besluit worden gestraft met politiestraffen.

 

Artikel 4

Aan de diensten wordt gevraagd alles in gereedheid te brengen om dit besluit op het terrein zichtbaar te maken tegen 1 september 2021.

 

 

Publicatiedatum: 24/02/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juni 2021

A. Jan Frans Gellyncklaan – riolering en bovenbouw - lastvoorwaarden en gunningswijze

 

Juridische achtergrond

Artikel 41, tweede lid, 10° van het Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017, bepaalt dat de gemeenteraad bevoegd is voor het vaststellen van de plaatsingsprocedure en het vaststellen van de voorwaarden van overheidsopdrachten.

 

De wet van 17 juni 2016 betreffende de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor

aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen.

 

In toepassing van artikel 48 van de wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, kunnen bepaalde specifieke opdrachten voor werken door twee of meerdere aanbestedende overheden gezamenlijk worden geplaatst. De betrokken aanbestedende overheden kunnen één aanbestedende overheid onder hen aanduiden die de plaatsingsprocedure beheert en die optreedt voor rekening van zichzelf en voor rekening van de andere betrokken aanbestedende overheden.

 

Feiten en context

Op dinsdag 15 december 2020 keurde de gemeenteraad het aangepaste meerjarenplan voor de periode 2020-2025 goed, waarin voor het gemeentelijk aandeel in de aanleg van Jan Frans Gellyncklaan 450.000 euro wordt voorzien.

 

Het studiebureau bezorgde het bestek en de raming om deze ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad.

 

Argumentatie

De aanbestedende overheid is Water-link i.s.m. Aquafin.

 

De opdracht wordt conform de wetgeving overheidsopdrachten gegund via openbare procedure.

 

De opdracht is een gecombineerde opdracht waarbij een deel ten laste is van Water-link i.s.m. Aquafin en een deel ten laste van gemeentebestuur Hove. In de meetstaat is een opsplitsing gemaakt per opdrachtgever.

Elke instantie staat in voor de betaling van haar deel van de werken.

 

Financiële gevolgen

Dienstjaar

2021-2022

Actienummer

AC000147

Omschrijving actie

We maken een inventaris op van de straten (rijbaan, fietspaden, voetpaden) in functie van onderhoud

Budgetsleutel

0200/22400007

Omschrijving budgetsleutel

Heraanleg J.F. Gellyncklaan (in samenwerking met Rio-link)

Bedrag

425.967,19 euro incl. BTW

 

Kredietcontrole

Er is voldoende budget beschikbaar.

 

 

BESLUIT: Goedkeuring aanbestedingsdossier en gunningsprocedure voor de aanleg van de riolering en bovenbouw van de Jan Frans Gellyncklaan
eenparig aangenomen.
 

Artikel 1

De gemeenteraad keurt het aanbestedingsdossier van Gowaco van 15 juni 2021 goed voor de aanleg van de riolering en bovenbouw van de Jan Frans Gellyncklaan, waarvoor de raming van het gemeentelijk aandeel 425.967,19 euro bedraagt.

 

Artikel 2

De gemeenteraad keurt de gunning via openbare procedure goed.

 

Artikel 3

De gemeenteraad beslist om in het bestek uitdrukkelijk op te nemen dat lokale herinfiltratie moet voorzien worden.

 

 

Publicatiedatum: 24/02/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juni 2021

A. Jozef Lambrechtslei – aanleg riolering en bovenbouw – lastvoorwaarden en gunningswijze

 

Juridische achtergrond

Artikel 41, tweede lid, 10° van het Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017, bepaalt dat de gemeenteraad bevoegd is voor het vaststellen van de plaatsingsprocedure en het vaststellen van de voorwaarden van overheidsopdrachten.

 

De wet van 17 juni 2016 betreffende de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor

aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen.

 

In toepassing van artikel 48 van de wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, kunnen bepaalde specifieke opdrachten voor werken door twee of meerdere aanbestedende overheden gezamenlijk worden geplaatst. De betrokken aanbestedende overheden kunnen één aanbestedende overheid onder hen aanduiden die de plaatsingsprocedure beheert en die optreedt voor rekening van zichzelf en voor rekening van de andere betrokken aanbestedende overheden.

 

Feiten en context

Op dinsdag 15 december 2020 keurde de gemeenteraad het aangepaste meerjarenplan voor de periode 2020-2025 goed, waarin voor het gemeentelijk aandeel in de aanleg van Jozef Lambrechtslei 409.000 euro wordt voorzien.

 

Het studiebureau bezorgde het bestek en de raming om deze ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad.

 

Argumentatie

De aanbestedende overheid is Water-link i.s.m. Aquafin.

 

De opdracht wordt conform de wetgeving overheidsopdrachten gegund via openbare procedure.

 

De opdracht is een gecombineerde opdracht waarbij een deel ten laste is van Water-link i.s.m. Aquafin en een deel ten laste van gemeentebestuur Hove. In de meetstaat is een opsplitsing gemaakt per opdrachtgever.

Elke instantie staat in voor de betaling van haar deel van de werken.

 

Financiële gevolgen

 

Dienstjaar

2022

Actienummer

AC000147

Omschrijving actie

We maken een inventaris op van de straten (rijbaan, fietspaden, voetpaden) in functie van onderhoud

Budgetsleutel

0200/22400007

Omschrijving budgetsleutel

Heraanleg J. Lambrechtslei (in samenwerking met Rio-link)

Bedrag

345.576,08 euro inclusief B.T.W.

 

Kredietcontrole

 

Er is voldoende budget beschikbaar.

 

 

BESLUIT: Goedkeuring aanbestedingsdossier en gunningsprocedure voor de aanleg van de riolering en bovenbouw van de Lambrechtslei
eenparig aangenomen.
 

Artikel 1

De gemeenteraad keurt het aanbestedingsdossier van Gowaco van 15 juni 2021 goed voor de aanleg van de riolering en bovenbouw van de Jozef Lambrechtslei, waarvoor de raming van het gemeentelijk aandeel 345.576,08 euro bedraagt.

 

Artikel 2

De gemeenteraad keurt de gunning via openbare procedure goed.

 

Artikel 3

De gemeenteraad beslist om in het bestek uitdrukkelijk op te nemen dat lokale herinfiltratie moet voorzien worden.

 

 

Publicatiedatum: 24/02/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juni 2021

A. Lokaal bestuur - Jaarrekening 2020

 

Juridische achtergrond

De organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn.

 

Het besluit van de Vlaamse Regering van 25 juni 2010 regelt de beleids- en beheerscyclus van de gemeente, de provincies en de openbare centra voor maatschappelijk welzijn.

 

Het ministerieel besluit van 1 oktober 2010 tot vaststelling van de modellen en de nadere voorschriften van de beleidsrapporten en de toelichting ervan, en de rekeningstelsels van de gemeenten, de provincies en de openbare centra voor maatschappelijk welzijn.

 

Het ministerieel besluit van 8 juli 2013 regelt de digitale rapportering van de gegevens van de beleids- en beheerscyclus van de gemeente, de provincies en de openbare centra voor maatschappelijk welzijn.

 

Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017, en latere wijzigingen, meer bepaald Deel 2, Titel 4, Hoofdstuk 1, Afdeling 1 houdende de algemene betalingen en Afdeling 5 betreffende de jaarrekening;

 

De gemeenteraadsbeslissing van 16 december 2019 houdende goedkeuring van het meerjarenplan 2020-2025.

 

De beslissing van de OCMW-raad van 16 december 2019 houdende goedkeuring van het meerjarenplan 2020-2025.

 

De gemeenteraadsbeslissing van 15 december 2020 houdende goedkeuring van de aanpassing van het meerjarenplan.

 

De beslissing van de OCMW-raad van 15 december 2020 houdende goedkeuring van de aanpassing van het meerjarenplan.

 

Feiten en context

Nadat de rekeningen van de boekhouding in overeenstemming zijn gebracht met de gegevens van de inventaris van al de bezittingen, rechten, vorderingen, schulden en verplichtingen, van welke aard ook, van de gemeente en het OCMW, worden ze samengevat opgenomen in het ontwerp van de jaarrekening.

 

De jaarrekening wordt vastgesteld voor 30 juni van het boekjaar dat volgt op het boekjaar waarop de rekening betrekking heeft.

 

De gemeente en het OCMW hebben een geïntegreerde jaarrekening, maar hebben hun eigen bevoegdheden voor de vaststelling ervan. Zowel de gemeenteraad als de OCMW-raad moet eerst zijn deel van de jaarrekening vaststellen.  Daarna kan de gemeenteraad het deel van de jaarrekening dat de OCMW-raad heeft vastgesteld, goedkeuren, waardoor de jaarrekening definitief is vastgesteld.

 

Deze jaarrekening is de eerste rekening van onze meerjarenplanning 2020-2025 en de eerste rekening volgens de regelgeving BBC 2020.

 

Aan de gemeenteraadsleden wordt naast het officiële document met daarin alle wettelijk verplichte informatie ook een extra bundel bezorgd in de vorm van een verklarende nota.

Dit document verschaft een woordje uitleg bij elk van de schema's.  Bovendien werd wat extra cijferwerk verricht dat werd verwerkt in een aantal tabellen en grafieken.

Daarnaast werd op de website  extra achtergrondinformatie gepubliceerd in de vorm van documentatie die bij deze jaarrekening hoort.

 

Adviezen

De jaarrekening 2020 werd positief geadviseerd door het managementteam.

 

De jaarrekening werd toegelicht tijdens de commissievergadering financiën op dinsdag 22 juni 2021.

 

Argumentatie

De jaarrekening 2020 wordt als volgt vastgesteld:

 

Budgettaire resultaat boekjaar               1.065.380

Gecumuleerde budgettaire resultaat vorig boekjaar              5.054.411

Beschikbaar budgettair resultaat              6.119.790

 

Autofinancieringsmarge                      1.998.162

Gecorrigeerde autofinancieringsmarge              2.310.523

 

BESLUIT: Vaststelling jaarrekening
10 stemmen ja: Koenraad Volckaerts (N-VA), Luc Vuylsteke de Laps (Fan van Hove), Gerda Lambrecht (N-VA), Bart Van Couwenberghe (N-VA), Els Pauwels (Fan van Hove), Lenn De Cleene (N-VA), Kevin Michiels (N-VA), Wim Bollaert (Fan van Hove), Diane Tinnemans (Fan van Hove) en Guido Sel (N-VA).
9 onthoudingen: Jo Ampe (Hove Beweegt), Goedele Breyne (pH7-Positief Hove), Diederik Vandendriessche (Hove Beweegt), David Van den Bergh (pH7-Positief Hove), Katia Devriendt (pH7-Positief Hove), Filip Craen (Hove Beweegt), Stefan Beeldens (pH7-Positief Hove), Marie Misselyn (Hove Beweegt) en Manon Marquet (pH7-Positief Hove).
 

Artikel 1

De gemeenteraad stelt het gemeentelijk deel van de jaarrekening 2020 vast.

 

Artikel 2

De gemeenteraad keurt het OCMW deel van de jaarrekening 2020 goed, zoals vastgesteld door de OCMW-raad.  Door deze goedkeuring wordt de jaarrekening 2020 in zijn geheel geacht definitief vastgesteld te zijn.

 

 

Publicatiedatum: 24/02/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juni 2021

A. GEVAPV JOC Hove - AV 1.7.2021 Jaarrekening 2020

 

Juridische achtergrond

Artikel 41, 20° van het Decreet lokaal bestuur van 1 januari 2019 waarin wordt gesteld dat de gemeenteraad bevoegd is voor het aanstellen van de gemeentelijke vertegenwoordigers in de algemene vergadering van een extern verzelfstandigd agentschap in privaatrechtelijke

vorm.

 

Artikel 246 § 2 van het Decreet lokaal bestuur van 1 januari 2019 waarin wordt gesteld dat

de vertegenwoordigers van de gemeente in de algemene vergadering van de gemeentelijke

vereniging handelen overeenkomstig de instructies van de gemeenteraad;

 

De gemeenteraadsbeslissing van 15 december 2014 waarin de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Hove en het gemeentelijk extern

verzelfstandigd agentschap in privaatrechtelijke vorm, Jeugdontmoetingscentrum Hove vzw

werd goedgekeurd;

 

Artikel 17 § 3 van de samenwerkingsovereenkomst waarin wordt gesteld dat de jaarrekening van de vereniging moet worden voorgelegd aan de gemeenteraad.

 

Feiten en context

De algemene vergadering van het gemeentelijk extern verzelfstandigd agentschap in

privaatrechtelijk vorm, Jeugdontmoetingscentrum Hove vzw, hierna genoemd JOC Hove

vzw, zal plaatsvinden op donderdag 1 juli 2021 zoals vastgelegd door de raad van bestuur  in de vergadering van donderdag 3 juni 2021.

 

De agenda van de algemene vergadering van donderdag 1 juli 2021 werd vastgelegd door de raad van bestuur van JOC Hove vzw welke volgende agendapunten bevat:

          Jaarrekening 2020 - goedkeuring;

          Budget 2021 - goedkeuring;

          Statutaire aangelegenheden: ontslag en aanstelling vertegenwoordigers jongerenwerking (in voorkomend geval)

 

Het ontwerp van de jaarrekening 2020 van JOC Hove vzw zoals goedgekeurd door de raad

van bestuur op donderdag 3 juni 2021.

 

Argumentatie

De jaarrekening 2020 van het gemeentelijk extern verzelfstandigd agentschap JOC Hove

vzw werd door de raad van bestuur op 3 juni 2021 als volgt vastgesteld:

 

 

Financiële gevolgen

 

 

BESLUIT: Goedkeuring jaarrekening 2020 JOC Hove
eenparig aangenomen.
 

Artikel 1
De gemeenteraad neemt kennis van de agenda van de algemene vergadering van JOC Hove vzw van donderdag 1 juli 2021 met volgende agendapunten:

          Jaarrekening 2020 - goedkeuring;

          Budget 2021 - goedkeuring

          Statutaire aangelegenheden:
ontslag en aanstelling vertegenwoordigers jongerenwerking
 

Artikel 2
De gemeenteraad geeft goedkeuring aan de jaarrekening 2020 van JOC Hove vzw.
 

Artikel 3
De gemeenteraad geeft instructies mee aan de gemeentelijke vertegenwoordiger in de algemene vergadering met betrekking tot de agendapunten van de algemene vergadering van 1 juli 2021.

 

 

Publicatiedatum: 24/02/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juni 2021

A. GEVAPV JOC Hove - Algemene vergadering 1.7.2021 - Budget 2021

 

Juridische achtergrond

Artikel 41 20° van het Decreet lokaal bestuur van 1 januari 2019 waarin wordt gesteld dat de gemeenteraad bevoegd is voor het aanstellen van de gemeentelijke vertegenwoordigers in de algemene vergadering van een extern verzelfstandigd agentschap in privaatrechtelijke

vorm.

 

Artikel 246 § 2 van het Decreet lokaal bestuur van 1 januari 2019 waarin wordt gesteld dat

de vertegenwoordigers van de gemeente in de algemene vergadering van de gemeentelijke

vereniging handelen overeenkomstig de instructies van de gemeenteraad.

 

De gemeenteraadsbeslissing van 15 december 2014 waarin de

samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Hove en het gemeentelijk extern

verzelfstandigd agentschap in privaatrechtelijke vorm, Jeugdontmoetingscentrum Hove vzw

werd goedgekeurd.

 

Artikel 17 § 2 van de samenwerkingsovereenkomst tussen gemeente Hove en het

gemeentelijk extern verzelfstandigd agentschap in privaatrechtelijke vorm, Jeugdontmoetingscentrum Hove vzw, waarin wordt gesteld dat voor elk werkjaar het budget

van de vereniging moet worden voorgelegd aan de gemeenteraad.

 

Feiten en context

De algemene vergadering van het gemeentelijk extern verzelfstandigd agentschap in

privaatrechtelijk vorm, Jeugdontmoetingscentrum Hove vzw, hierna genoemd JOC Hove

vzw, zal plaatsvinden op donderdag 1 juli 2021 om 20 uur zoals vastgelegd door de

raad van bestuur in zitting van 3 juni 2021;

 

De agenda van de algemene vergadering van donderdag 1 juli 2021 werd vastgelegd door de raad van bestuur van JOC Hove vzw in de zitting van 3 juni 2021 welke volgende agendapunten bevat:

          Jaarrekening 2020 - goedkeuring;

          Budget 2021 - goedkeuring;

          Statutaire aangelegenheden: ontslag en aanstelling vertegenwoordigers jongerenwerking (in voorkomend geval)

 

Het ontwerp van het budget 2021 van JOC Hove vzw zoals vastgesteld door de raad van

bestuur in de zitting van 3 juni 2021.

 

Argumentatie

Het budget 2020 van het gemeentelijk extern verzelfstandigd agentschap JOC Hove vzw

werd door de raad van bestuur op 3 juni 2021 als volgt vastgesteld:

 

 

Gedetailleerde opgave van de geraamde uitgaven, ontvangsten en investeringen worden

toegevoegd als bijlage.

 

BESLUIT: Goedkeuring budget 2021 JOC Hove
eenparig aangenomen.
 

Artikel 1
De gemeenteraad neemt kennis van de agenda van de algemene vergadering van JOC Hove vzw van donderdag 1 juli 2021 met volgende agendapunten:

          Jaarrekening 2020 - goedkeuring;

          Budget 2021 - goedkeuring;

          Statutaire aangelegenheden:
ontslag en aanstelling vertegenwoordigers jongerenwerking
 

Artikel 2
De gemeenteraad geeft goedkeuring aan het budget 2021 van JOC Hove vzw.
 

Artikel 3
De gemeenteraad geeft instructies mee aan de gemeentelijke vertegenwoordiger in de algemene vergadering met betrekking tot de agendapunten van de algemene vergadering van 1 juli 2021.

 

 

Publicatiedatum: 24/02/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juni 2021

A. Cel Onderwijs, GBS, schooljaar 2021-2022, schoolreglement

 

Juridische achtergrond

Verwijzend naar het besluit van de Vlaamse Regering tot organisatie van het schooljaar in het basisonderwijs en in het deeltijds onderwijs georganiseerd, erkend of gesubsidieerd door de Vlaamse Gemeenschap d.d. 17 april 1991 (B.S. 11 juli 1991).

 

Feiten en context

Directeur Peter Vinken van de gemeentelijke basisschool heeft wijzigingen aangebracht aan het schoolreglement.

De aanpassingen gebeurden in functie van gewijzigde regelgeving en er werden enkele zaken weggelaten m.b.t. huiswerkbeleid

 

Adviezen

Gunstig advies ABOC 17/06/2021

 

 

BESLUIT: Vaststelling schoolreglement
eenparig aangenomen.
 

Artikel 1

De gemeenteraad stelt het schoolreglement voor de gemeentelijke basisschool zoals gevoegd in bijlage bij dit besluit vast.

 

Artikel 2

Het schoolreglement treedt in werking op 01/09/2021.

 

 

Publicatiedatum: 24/02/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juni 2021

A. Cel Onderwijs, GBS, schooljaar 2021-2022, arbeidsreglement

 

Juridische achtergrond

Verwijzend naar het besluit van de Vlaamse Regering tot organisatie van het schooljaar in het basisonderwijs en in het deeltijds onderwijs georganiseerd, erkend of gesubsidieerd door de Vlaamse Gemeenschap d.d. 17 april 1991 (B.S. 11 juli 1991).

 

Feiten en context

Directeur Peter Vinken van de gemeentelijke basisschool heeft een wijzigingen aangebracht aan het arbeidsreglement: er werd een extra artikel toegevoegd worden m.b.t. de camerabeelden, wat verwerkt zal worden in een bijlage bij het arbeidsreglement.

 

Adviezen

Gunstig advies ABOC 17/06/2021

 

 

BESLUIT: Vaststelling arbeidsreglement
eenparig aangenomen.
 

Artikel 1

De gemeenteraad stelt het arbeidsreglement voor de gemeentelijke basisschool zoals gevoegd in bijlage bij dit besluit vast

 

Artikel 2

Het arbeidsreglement treedt in werking op de 5de dag na publicatie.

 

 

Publicatiedatum: 24/02/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juni 2021

A. Cel Onderwijs, SG uitstap GBS Lint

 

Juridische achtergrond

Verwijzend naar het besluit van de Vlaamse Regering tot organisatie van het schooljaar in het basisonderwijs en in het deeltijds onderwijs georganiseerd, erkend of gesubsidieerd door de Vlaamse Gemeenschap d.d. 17 april 1991 (B.S. 11 juli 1991).

 

Feiten en context

GBS De Lintwijzer stapt uit de scholengemeenschap vanaf schooljaar 2021-2022

 

 

BESLUIT:

Enig artikel

De gemeenteraad neemt kennis van de uitstap van GBS De Lintwijzer uit de scholengemeenschap en dit vanaf schooljaar 2021-2022.

 

 

Publicatiedatum: 24/02/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juni 2021

A. Cel Onderwijs, GBS, schooljaar 2021-2022, personeelsformatie

 

Juridische achtergrond

Het decreet van 27 maart 1991 betreffende de rechtspositie van sommige personeelsleden

van het gesubsidieerd onderwijs en de gesubsidieerde centra voor leerlingenbegeleiding

regelt de modaliteiten van een tijdelijke aanstelling in instellingen van het basisonderwijs die

tot een scholengemeenschap behoren.

 

Het decreet van 25 februari 1997 betreffende het basisonderwijs - hoofdstuk IX - personeelsformatie in het basisonderwijs en hoofdstuk X - opdracht van het personeel in het basisonderwijs, afdeling 2 - prestatieregeling, na wijziging.

 

Het decreet lokaal bestuur van 21 december 2017.

 

Besluit van de Vlaamse Regering van 29 april 1992 betreffende de verdeling van

betrekkingen, de terbeschikkingstelling wegens ontstentenis van betrekking, de reaffectatie,

de wedertewerkstelling en de toekenning van een wachtgeld of wachtgeldtoelage, de

artikelen 18, 19 en 20, na wijziging.

 

Besluit van de Vlaamse Regering van 17 juni 1997 betreffende de personeelsformatie in het

gewoon basisonderwijs, na wijziging.

 

Feiten en context

Op basis van het aantal inschrijvingen in de gemeentelijke basisschool voor het schooljaar

2020-2021, beschikt de school over volgend aantal lestijden voor schooljaar 2021-2022:

 

          162 lestijden voor het kleuteronderwijs + 7 SES-lestijden

          306 lestijden voor het lager onderwijs+ 12 SES-lestijden + 6 additionele lestijden

          14 lestijden voor niet-confessionele zedenleer

          9 uren voor kinderverzorging

          19 punten ICT

          83 punten administratie

 

De zorg-enveloppe en stimulus-enveloppe is nog niet bekend en kan momenteel dus nog

niet worden meegedeeld.

 

Adviezen

Gunstig advies ABOC 17/06/2021

 

 

Financiële gevolgen

          kleuteronderwijzer 5/24 Bachelor (B2 - trap 10) - 11.749,55 euro

          onderwijzer 13/24 Bachelor (B2 - trap 10) 30.541,96 euro

          muzische vorming of extra SES-lestijden 6/24 Bachelor (B2 - trap 10) 14.097,17 euro

De kost ten laste van het bestuur bedraagt: 56.388,68 euro.

 

 

BESLUIT: Goedkeuring personeelsformatie 2021-2022
eenparig aangenomen.
 

Artikel 1

Hecht goedkeuring aan de volgende verdeling van de lestijden voor schooljaar 2021-2022:

          162 lestijden voor het kleuteronderwijs + 7 SES-lestijden

          306 lestijden voor het lager onderwijs+ 12 SES-lestijden + 6 additionele lestijden

          14 lestijden voor niet-confessionele zedenleer

          9 uren voor kinderverzorging

          19 punten ICT

          83 punten administratie

 

De punten voor zorg en stimulus zijn nog niet gekend.

 

Artikel 2

Neemt bijkomende volgende aanstellingen ten laste van het werkingsbudget voor schooljaar

2021-2022:

          5/24 in het ambt van kleuteronderwijzer

          13/24 in het ambt van onderwijzer (waarvan 12/24 beleidsondersteuning)

          6/24 voor muzische vorming of extra SES-lestijden

 

 

Publicatiedatum: 24/02/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juni 2021

A. Cel Onderwijs DKO - Personeelsformatie, Schooljaar 2021-2022

 

Juridische achtergrond

Verwijzend naar hoofdstuk V van het Besluit van de Vlaamse Regering van 31 juli 1990

betreffende de organisatie van het deeltijds kunstonderwijs voor de studierichtingen

beeldende kunst, muziek, woordkunst en dans.

 

Verwijzend naar de omzendbrief 'Jaarlijkse inlichtingen - schoolbeheer'.

 

Verwijzend naar hoofdstuk III van het besluit van de Vlaamse Regering van 5 december

2003 betreffende ICT-coördinatie in het onderwijs.

 

Feiten en context

De brief van 11 juni 2021van het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming, Agentschap voor Onderwijsdiensten (AgODi), Afdeling Basisonderwijs, DKO en CLB inzake de berekening van het aanwendbaar lestijden-, uren- en puntenpakket van de gemeentelijke kunstacademie voor het schooljaar 2021-2022.

 

Lisbeth Beert, directeur, geeft een overzicht van het lestijden- en puntenpakket 2021-2022 op basis van het gedaald aantal leerlingen door de corona-crisis:

 

          146 lestijden in totaal, waarvan:

          30 LG/MG + 3 overbruggingslestijden LG/MG = 33 LG/MG

          95 HG + 18 overbruggingslestijden HG = 113 HG

          Geen additionele lestijden

 

          Daarbij ook nog:

          1 bijkomende overbruggingslestijd

          1 lestijd voor aanvangsbegeleiding

          3 punten voor ICT (niet voldoende voor een volle lestijd, vandaar vraag naar extra uur)

 

 

Extra lestijden bij te vragen op werkingsbudget: 5 lestijden in totaal, waarvan:

          4 lestijden LG beeldatelier (4/22)

          1 extra lestijd ICT (1/22)

 

Adviezen

Gelet op de besprekingen in het bijzonder syndicaal onderhandelingscomité voor het

onderwijs, d.d. 17 juni 2021.

 

 

Financiële gevolgen

          Leerkracht 4/22 LG - MG Bachelor (B2 - trap 10) 9.873,64 euro

          ICT 1/22 MG Bachelor (B2 - trap 10) 2.472,78 euro

De totale kost ten laste van het gemeentebestuur bedraagt: 12346,42 euro.

 

 

BESLUIT: Goedkeuring personeelsformatie 2021-2022
eenparig aangenomen.
 

Artikel 1

Hecht goedkeuring aan de volgende verdeling van de lestijden voor schooljaar 2021-2022, zoals bevestigd in de brief van 11 juni 2021 van het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming, Agentschap voor Onderwijsdiensten (AgODi), Afdeling Basisonderwijs, DKO en CLB inzake de berekening van het aanwendbaar lestijden-, uren- en puntenpakket van de gemeentelijke kunstacademie voor het schooljaar 2021-2022:

          146 lestijden in totaal, waarvan:

          30 LG/MG + 3 overbruggingslestijden LG/MG = 33 LG/MG

          95 HG + 18 overbruggingslestijden HG = 113 HG

          Geen additionele lestijden

 

          Daarbij ook nog:

          1 bijkomend overbruggingslestijd

          1 lestijd voor aanvangsbegeleiding

          3 punten voor ICT (niet voldoende voor een volle lestijd, vandaar vraag naar extra uur)

 

Artikel 2

Neemt aanvullend volgende aanstellingen ten laste van het werkingsbudget van de gemeentelijke kunstacademie voor schooljaar 2021-2022:

 

          5 lestijden in totaal, waarvan:

          4 lestijden LG beeldatelier (4/22)

          1 extra lestijd ICT (1/22)

 

 

Publicatiedatum: 24/02/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juni 2021

B. Cel Onderwijs, GBS, schooljaar 2021-2022, facultatieve vrije dagen en pedagogische studiedagen

 

Juridische achtergrond

Verwijzend naar het besluit van de Vlaamse Regering tot organisatie van het schooljaar in het basisonderwijs en in het deeltijds onderwijs georganiseerd, erkend of gesubsidieerd door de Vlaamse Gemeenschap d.d. 17 april 1991 (B.S. 11 juli 1991).

 

Feiten en context

Directeur Peter Vinken van de gemeentelijke basisschool stelt volgende vrije facultatieve dagen en pedagogische studiedagen voor tijdens het schooljaar 2021-2022:

 

Facultatieve vrije dagen:

8 oktober 2021

2 mei 2022

 

Pedagogische studiedagen:

12 november 2021

9 februari 2022

 

Adviezen

Gunstig advies ABOC 17/06/2021

 

 

BESLUIT: Goedkeuring vakantieregeling
eenparig aangenomen.
 

Enig artikel

De gemeenteraad keurt de facultatieve vrije dagen en pedagogische studiedagen voor de gemeentelijke basisschool tijdens schooljaar 2021-2022 goed.

 

 

Publicatiedatum: 24/02/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juni 2021

B. Cel Onderwijs, DKO - vakantie- en verlofregeling, schooljaar 2021-2022

 

Juridische achtergrond

Verwijzend naar het besluit van de Vlaamse Regering tot organisatie van het schooljaar in

het basisonderwijs en in het deeltijds onderwijs georganiseerd, erkend of gesubsidieerd door de Vlaamse Gemeenschap d.d. 17 april 1991 (B.S. 11 juli 1991).

 

Feiten en context

Voor het schooljaar 2021-2022 dient er een beslissing genomen te worden inzake de vakantie- en verlofregeling voor de gemeentelijke kunstacademie.

 

Adviezen

Gelet op het voorstel van Lisbeth Beert, directeur deeltijds kunstonderwijs, voor de

vakantie- en verlofregeling voor het schooljaar 2021-2022.

 

Gelet op het gunstig advies van het syndicaal onderhandelings- en overlegcomité van 17 juni 2021.

 

 

BESLUIT: Goedkeuring vakantieregeling
eenparig aangenomen.
 

Enig artikel

Voor het schooljaar 2021-2022 worden de vakantie- en verlofdagen voor de gemeentelijke kunstacademie als volgt vastgesteld:

 

1.  Start nieuwe schooljaar:  Woensdag 1 september 2021

 

2. Vrije dagen van het eerste trimester (2021)

- Facultatieve verlofdag:  Vrijdag 8 oktober

- Herfstvakantie:    Maandag 1 tot en met zondag 7 november

- Wapenstilstand:   Donderdag 11 november

- Pedagogische studiedag:    Maandag 6 december

- Kerstvakantie:   Vrijdagmiddag 24 december, 13.30 uur, tot en                                                                                      met zondag 9 januari 2022

 

3. Vrije dagen van het tweede trimester (2022)

- Krokusvakantie:   Maandag 28 februari tot en met zondag 6 maart

- Paasvakantie:   Maandag 4 tot en met Paasmaandag 18 april

 

4. Vrije dagen van het derde trimester (2022)

- Dag van de arbeid:   Zondag 1 mei

- Facultatieve verlofdag:  Maandag 2 mei

- O.H. Hemelvaart:   Donderdag 26 tot en met vrijdag 27 mei

- Pinkstermaandag:   Maandag 6 juni

 

5. Zomervakantie:    Vrijdag 1 juli tot en met woensdag 31                                                                                       augustus

 

 

Publicatiedatum: 24/02/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juni 2021

B. Kerkfabriek O.L.V.- Geboorte - rekening 2020

 

Juridische achtergrond

Het decreet van 7 mei 2004 werkt een regeling uit voor de materiële organisatie, de werking, het financieel beheer, het goederenbeheer van de erkende erediensten en het administratief toezicht op de handelingen van de besturen van de erediensten.

Art. 55 §2 van het decreet bepaalt dat de rekeningen van de

kerkfabrieken onderworpen zijn aan het advies van de gemeenteraad en aan de goedkeuring van de provinciegouverneur.

 

Het besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de erkende erediensten en van de centrale besturen van de erkende erediensten.

 

Het ministerieel besluit van 27 november 2006 waarin de boekhoudkundige modellen worden vastgelegd en latere aanpassingen.

 

Omzendbrief BA-2005/01 van 25 februari 2005 betreffende de toepassing van het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten op de erediensten georganiseerd op gemeentelijk niveau.

 

De omzendbrief BB-2008/01 van 22 februari 2008 betreffende de materiële organisatie van de werking van de erkende erediensten.

 

Het besluit van de gemeenteraad van Lint van 30 maart 2021 waarin zij gunstig advies

verlenen over de jaarrekening 2020 van de kerkfabriek O.L.V. Geboorte Lint.

 

Feiten en context

De kerkraad heeft op 3 februari 2021 goedkeuring gehecht aan de jaarrekening 2020 van de kerkfabriek O.L.V.- Geboorte Lint.

De rekening vertoont een overschot op de exploitatie van 3.780,21 euro en 955,99 euro op de investeringen.

 

Er werd in 2020 door Hove een gemeentelijke toelage uitgekeerd van 1.832,27 euro. 

 

Argumentatie

Art 55 §2 van voornoemd decreet bepaalt dat de rekeningen van de kerkfabrieken onderworpen zijn aan het advies van de gemeenteraad.

 

Financiële gevolgen

Er is geen financieel gevolg

 

 

BESLUIT: Gunstig advies
eenparig aangenomen.
 

Enig artikel

Verleent gunstig advies aan de jaarrekening 2020 van de kerkfabriek O.L.V.-Geboorte, goedgekeurd door de kerkraad op 3 februari 2021 .

 

 

Publicatiedatum: 24/02/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juni 2021

B. Aanwijzing omgevingsambtenaar

 

Juridische achtergrond

Het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017.

 

Artikel 9 van het decreet van 24 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning.

 

Artikel 143 t.e.m. artikel 146 van het besluit van de Vlaamse Regering van 27 november 2015 tot uitvoering van het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning.

 

Feiten en context

Veerle Van Rie, stedenbouwkundig ambtenaar (omgevingsambtenaar - beleidsdomein ruimte) A1a-A3a, is sinds 28 april 2021 met langdurig ziekteverlof.

 

Het besluit van het college van burgemeester en schepenen van 17 mei 2021 inzake gunning van de opdracht tot externe ondersteuning van de dienst omgeving aan Mondea

 

De heer Jan Hendriks, geboren op 27 januari 1967, senior expert Mondea, neemt deze externe ondersteuning van de dienst omgeving op zich.

 

Krachtens het decreet kan de aanwijzing van een waarnemend gemeentelijk omgevingsambtenaar gebeuren door de algemeen directeur voor maximaal 18 maanden. Voor de volledigheid wordt deze aanwijzing ook best bekrachtigd door de gemeenteraad.

 

Om aangewezen te kunnen worden als gemeentelijke omgevingsambtenaar, moet

een persoon voldoen aan elk van de volgende voorwaarden:

          houder zijn van een diploma dat toegang geeft tot niveau A of B;

          beschikken over een relevante aantoonbare beroepservaring van minstens twee jaar.

 

De heer Jan Hendriks, voornoemd, voldoet aan deze voorwaarden.

 

Het besluit algemeen directeur van 9 juni 2021 inzake de aanwijzing van de heer Jan Hendriks, voornoemd, als waarnemend gemeentelijk omgevingsambtenaar met onmiddellijke ingang en dit voor de duur van de overeenkomst met Mondea voor de externe ondersteuning van de dienst omgeving, met een maximumduur van 18 maanden.

 

De vraag aan de raad om deze aanwijzing te bekrachtigen. 

 

 

BESLUIT: Bekrachtiging aanwijzing omgevingsambtenaar
eenparig aangenomen.
 

Enig artikel

Het besluit van de algemeen directeur van 9 juni 2021 inzake de aanwijzing van de heer Jan Hendriks, geboren op 27 januari 1967, senior expert Mondea, als omgevingsambtenaar, zoals gevoegd in bijlage, wordt bekrachtigd. 

 

 

Publicatiedatum: 24/02/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juni 2021

Actua debat : Hove en de PFOS problematiek

 

BESLUIT:

 

 

Publicatiedatum: 24/02/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juni 2021

Meerwerken voetpad Lege Veldkantlaan

 

BESLUIT:

 

 

Publicatiedatum: 24/02/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juni 2021

Advies erfgoed nieuw gemeentehuis

 

BESLUIT:

 

 

Publicatiedatum: 24/02/2022
Overzicht punten

 

Zitting van 29 juni 2021

A. Dringende vragen van de raadsleden

 

BESLUIT:

 

 

Publicatiedatum: 24/02/2022